לאחר שהצלחנו ואפילו באופן חלקי ולא לגמרי צלול בעבודתנו עם הפיה, ניגש למלאכת הנגינה בחצוצרה. אני שוב חוזר ומדגיש ולא הרפה מכך גם במאמרים הנוספים הקשורים לחצוצרה, שהמאמץ לא קיים בבית ספרנו כך שהוא מהווה נורת הזהרה. לאמור בכל פעם שאנו מרגישים שהדברים כרוכים במאמץ אנו נוריד את החצוצרה ננשום רגע, נרגע וננסה פעם נוספת.

שני הצלילים הראשונים שבהם נעסוק, היו דו וסול וליתר דיוק הראשון שיצא מהם. הצליל דו המדובר הוא הדו הראשון מתחת לחמשה וצליל סול המדובר יושב על הקו השני של החמשה. שני הצלילים הם במצב פתוח כך שיציאתם השונה קשורה במהירות האוויר אותו ננשוף. (עוד יורחב רבות בנושא מהירויות האוויר וכמותו)

על מנת לזהות איזה צליל מבין השניים אכן יוצא בצורה טובה וחלקה, נוכל להשתמש בטיונר כרומטי אשר ניתן להורידו לכל סמארטפון  בחינם והוא אשר יוכל להצביע על איזה צליל אנו עומדים.במידה ודו הוא הצליל אשר יוצא לנו באופן טבעי וללא מאמץ נלחץ על לחצנים אחד ושלוש וננסה להוציא את הצליל רה (1 הוא הלחצן הקרוב אלינו ו3 הוא הרחוק). יצא לנו טוב ממשיכים ללחצנים 1 ו 2 ומקבלים את הצליל מי. אח"כ לחצן 1 יביא אותנו לצליל פה ואחריו ננגן במצב פתוח את סול. לזכור לנגן בלי מאמץ ובצלילים ארוכים. אין שום לקח לנסות לבצע את הצלילים והמעברים ביניהם במהירות. יש לנגן כאמור צלילים ארוכים לקחת אוויר מהפה ולנסות לתת לשפתיים מנוחה קלה אפילו לכמה שניות. במידה ויצא לנו סול בראשית והוא רגוע קל ויפה ,נעשה את הדרך בכיוון מטה כאשר הבא בתור הייה פה (1), מי (1 ו 2), רה (1 ו 3) ודו במצב פתוח.

בהצלחה עם החצוצרה .המשך יבוא.  

נגינה בחצוצרה שלב 2

מאמרים נוספים